Translate in your language ;)

duminică, 20 martie 2016

Draga jurnal,

Ce e iubirea? Ce inseamna sa iubesti?
Incerci permanent sa definesti termenul, insa profunzimea si implicatiile nu pot fi descrise. Nu exista cuvinte care sa acopere insemnatatea si suma tuturor sentimentelor.
Iubirea e pura, e ceva natural si instinctiv pentru fiecare om. Ne nastem cu doar doua sentimente: iubire si frica. Atat!
Interpretam si construim senzatii si ipoteze care sa defineasca ce exista intre aceste doua sentimente: bine si rau, frumos si urat, placut si neplacut, intuneric si lumina, rai si iad.
Traim intr-o lume a relativului, unde noi construim si distrugem, iubim si uram.
Traim experiente si ne cladim pe noi, Ceea Ce suntem. Existam doar in relatie cu celalalt.

Am nevoia de confirmari, de cuvinte spuse in momente perfecte, momente care schimba totul sau nimic. Doresc raspunsuri si liniste, clipe minunate si experiente calauzitoare.
Nu compar si nu, nici macar pentru o secunda, nu am diferite asteptari. Savurez orice moment si clipa.
Suntem sau nu pregatiti, definim sau nu definim, iubim sau nu iubim.
In lumea relativului, fiecare am avut experiente placute sau neplacute, momente frumoase sau mai putin frumoase, persoane langa noi sau singuratatea, iubire sau suferinte. Asumarea unui risc nu reprezinta slabiciune, exprimarea unor ganduri sau sentimente reprezinta puterea de a fi Cine Esti si nu Cel Care Vrei Sa Fii in raport cu persoana de langa tine.
Exista limite, mai mult sau mai putin realiste, soapte si ramasite de cuvinte care ar exprima ceva frumos, unic in felul sau.
Frica de a nu suferi sau de a nu fi tradat blocheaza tot, transforma Ceea Ce Esti in Ceea Ce Nu Esti.

In momentele de tacere, cand privesc persoana in ochi, retraiesc experiente, incerc sa gasesc raspunsuri si confirmari, insa nu exista. Momentele in care vad doar vid ma retrezesc la realitate. Exista, dar nu exista. E o incercare continua de a ajunge la ceva, acel ceva, insa ramane doar un miraj.
Simt si traiesc momentul, insa este de ajuns? Orice miscare este tradatoare si atent supravegheata.
Sa fie frica mea sau a celuilalt? Sa fie dragoste sau doar simpatie?
Orice ar fi este limitata....sau nu?

Kiss & love

sâmbătă, 19 martie 2016

Draga jurnal,

Dupa acea ultima experienta despre care povesteam, in mare, am stat si am tras niste concluzii: Cum iubesc? Ce iubesc? Cat trebuie sa iubesc?
Cand totul incremeneste, ramai in neant.
Poate fi respectul primit masurat? Poate fi persoana de langa tine demna de increderea ta?
Toti avem un background, toti am experimentat si trait anumite lucruri...pasionale sau nu, intense sau simple. Daca reducem totul la o singura intrebare, aceasta ar fi: Se merita sa acorzi sentimentele tale cuiva?
Raspunsul e DA, insa persoanei care este demna de ele, persoana care poate stapani pasiunea, poate intretine magia si care poate sa te pretuiasca.
Am intalnit in aceasta perioada persoane din trecut, oameni care au fost langa mine in momente esentiale, insa am cunoscut si oameni noi, persoane dragi, care vor ramane in sufletul meu pentru totdeauna.
Intotdeauna avem parte de provocari, iar in acest moment, am parte de testul suprem. Cate esti dispus sa accepti pentru un moment de fericire? Exista limite masurabile in sentimente?
Am ajuns la un punct in care nu mai inteleg sentimentele de iubire, nu le mai percep si nici nu le mai pot defini clar. Sunt defect in aceasta privinta :) Experientele trecute sa ma fi schimbat asa radical? 
Ma gandesc cum sa acord incredere unei persoane. Cum sa ma asigur de calitatea mesajelor sale? 
Trecutul e dovada perfecta a posibilei suferinte. Dar as mai putea suferi? As mai fi afectat? 
Sunt setat pe  mesaje si scenarii clare, in care totul trebuie controlat, totul trebuie tinut in anumite limite. Dar sunt limitele mele sau sunt limite impuse? Ma uit in ochii persoanei si ma gandesc: De ce? De ce eu? 
Exista momente in care instinctul de protectie apare. Acorzi incredere unei persoane, dar in acelasi timp pierde increderea, iubesti o persoana, dar in acelasi timp o indepartezi, apreciezi momentele, dar in acelasi timp le analizezi. 
Sunt tanar si pretuiesc totul, traiesc si iubesc, respir si sarut. Mangaieri dulci si soapte stinse, zambete la marginea unui pat, atingeri interzise.
Cam la asta se rezuma prezentul meu, vesnic, in continua schimbare. 

In nota finalului: cine are ochi, sa citeasca, cine vrea, sa analizeze :)

Kiss & love

Un nou inceput

Aproape trei ani de la ultima postare a mea pe aici. :)
Multe s-au schimbat, putine m-au mai impresionat.
Haideti sa va zic asa, pe scurt, ce am mai facut in acest timp: m-am cumintit. :))
Privesc spre viitor si apreciez trecutul, traiesc clipa si iubesc. Iubesc mult, de la rasaritul soarelui si pana la salutul stangaci al unei persoane.
In ultimii ani am retrait experiente, am simtit pasiune, am respirat iubire. A fost uimitor.
Chill outside, naughty inside :) Am invatat sa traiesc clipa si sa simt prezentul ca ultim moment de pasiune.
Lucrurile s-au mai schimbat, iar despre asta o sa va povestec in curand.
De aceasta data, nu mai promit nimic, doar o sa postez.
Iar povestea continua....

Kiss & love